Як просто і смачно приготувати зелені помідори на зиму: засолювання та маринування зелених томатів, а також салати, закуски, лечо, ікра, аджика і варення із зелених помідорів з покроковими фото-рецептами

Консервовані помідори — одна з найпопулярніших закусок, яка доречна при будь-якому застіллі, тому кожна господиня прагне здивувати свою сім’ю і гостей неповторною і оригінальною овочевий заготівлею. В більшості своїй ми готуємо стиглі помідори, однак зелені помідори теж можуть бути надзвичайно смачними, часто вони стають ідеальною закускою під міцні алкогольні напої. Але якщо про те, як маринувати і солити класичні помідори, знають багато, то як приготувати зелені помідори, відомо не кожному кулінару. У цій статті ми зібрали для вас найсмачніші і нескладні способи консервування зелених томатів.

Як приготувати зелені помідори на зиму?

Способів консервації зелених помідор — безліч, на будь-який смак і для будь-якого столу. Їх солять, маринують цілком і часточками, квасять, фарширують зеленню і гострими овочами, готують з них салати, лечо, аджику і навіть варення.

Зелені помідори мають порівняно високий термін придатності, до того ж рецепти їх приготування найчастіше присутня оцет, що гарантує: навіть томати без загортання і стерилізації, перебуваючи в холодному приміщенні, довгий час не тільки не зіпсуються, але і збережуть свій пікантний, кислувато-гоструватий смак.