Як приготувати ідеальні млинці на молоці: покрокові рецепти тонких, товстих, пухких, ажурних млинців в дірочку на дріжджах і молоці, заварних млинців, млинців з содою і млинців на кислому молоці з пропорціями на 1 склянку, 1 літр, 2 літри молока

Млинці — просте і ситне блюдо, яке подається на десерт або до чаю і відмінно вписується в будь-який день, будь то свято, вихідний або будній день. Які компоненти є незамінними, а яким легко знайти альтернативу, що потрібно для створення тесту на млинці і як отримати ажур? Сьогодні в статті ми розповімо про маленькі хитрощі і великих секрети приготування десерту російської кухні.

Смачні млинці на молоці: підбір продуктів і основні принципи

  • Складові частини необхідно підбирати якомога свіжіші, так як це позначається на смаку кінцевого продукту.
  • До складу входять такі компоненти як: молоко, борошно, сіль, цукор, яйця, сода. Деякі з них можна замінити в залежності від уподобань.
  • Так, наприклад, борошно може бути не тільки пшеничного, але і житнього, вівсяного або кукурудзяного. Також є варіант використання борошна для млинців, яка в складі має вже все необхідне.
  • Для розведення тесту компоненти необхідно закидати по черзі, попередньо збовтавши їх.
  • Борошно додавати потрібно не поспішаючи, поступово, одночасно помішуючи загальну масу. Працювати віночком потрібно швидко і акуратно, щоб усі грудки растерлись, а нових не утворилося.
  • Вливати на розпечену сковороду потрібно, орієнтуючись на її діаметр, якщо маленька, то невелику поварешку, якщо велика — повну.
  • Для зняття млинців зі сковороди можна скористатися медичними гумовими рукавичками, щоб пальцях не було гаряче. Знімаючи їх з допомогою пальців рук, менше шанс пошкодити цілісність млинців.
  • З рідкого тіста млинці виходять тонкі і ажурні, а з густого — щільні і товсті.
  • Щоб процес відбувався швидко, розжарте добре сковороду, а конфорку тримайте між середньою і максимальною температурою.
  • Для рівномірного розподілу масла використовуйте кондитерську пензлик.
  • Продукти бажано використовувати кімнатної температури, для цього їх потрібно вийняти з холодного приміщення і поставити на стіл мінімум за 30 хвилин до початку роботи.
  • Щоб грудок було якомога менше, борошно краще просіяти через дрібне сито.
  • Щоб млинці не прилипали до поверхні сковороди, в загальну масу потрібно влити невелику кількість масла.

Як приготувати млинці на молоці: класичний покроковий рецепт з фото

Потрібно:

Приступимо:

  • Збийте міксером або блендером яйця і цукор з сіллю.
  • Влийте молока і ще раз все збовтайте.
  • Просійте борошно і добре все з’єднайте. Можна скористатися блендером або міксером. Влийте однорідну масу на розпечену сковороду. Через 30 секунд переверніть, через стільки ж зніміть.
  • Як приготувати млинці на 1стакане, 0,5 літра, 1 літр та 2 літри молока: точні пропорції інгредієнтів

    Пропорції для потрібної консистенції дуже важливі. Особливо для тих, хто зважився створити приголомшливі млинці в перший раз. Щоб ваш млинець не був комом, скористайтесь мірним стаканчиком і відміряйте необхідну кількість компонентів.

    Як приготувати тонкі млинці на молоці?

    Підготуйте:

    Почнемо:

  • За 30 хвилин до початку роботи вийміть компоненти з холодильника.
  • Збийте яйця з цукром.
  • Закиньте солі і соди і знову збийте.
  • Окремо розтопіть масло.
  • Залийте молока і добре з’єднайте з яєчною масою.
  • Акуратно і поступово всипайте борошно. Збийте за допомогою міксера або блендера, щоб не утворилося грудок.
  • Влийте трохи олії в отриману масу, а іншою частиною змастіть сковороду.
  • Якщо консистенція густа, додайте теплого молока.
  • Розжаримо сковороду влийте поварешку тесту. Через 30-40 секунд переверніть через стільки ж зніміть.
  • Як приготувати товсті і пишні млинці на молоці?

    Потрібно:

    Процес:

  • Змішайте всі компоненти і збийте з допомогою блендера.
  • Тісто має бути густим, тому якщо його консистенція рідка, можете сміливо додавати борошна.
  • Випікайте на кожній стороні по 30-40 сек на змащеній і розпеченій сковороді.
  • Верхню частину кожного млинця змащуйте маслом.
  • Загрузка...

    Як приготувати ажурні млинці з дірочками на молоці: фото-рецепт

    Потрібно:

    Хід дій:

  • Перемістіть молоко на вогонь, щоб воно досягло температури тіла.
  • Розбийте яйця, закиньте цукор, сіль і соду. Всі компоненти добре з’єднайте.
  • Залийте пару ложок рослинного масла.
  • Влийте в масу половину молока, всі збовтайте.
  • Потім всипте борошно і добре пройдіться міксером.
  • Залийте залишився молоко і добре з’єднайте.
  • Залиште на 20 хвилин тісто, щоб воно настоялося.
  • Обмажте поверхню сковороди олією і розжарте її.
  • Залийте поварешку на середину поверхні, повертаючи в будь-якому напрямку по колу, розподіліть тісто рівномірно.
  • Подрумянившийся блін переверніть на іншу сторону.
  • Як підрум’яниться друга сторона, зніміть його покладіть на блюдце, змастивши маслом.
  • Залийте другу порцію за тим же принципом.
  • Як приготувати млинці на дріжджах і молоці?

    Потрібно:

    Хід процесу:

  • Залийте дріжджі теплим молоком і дайте настоятися протягом години.
  • Окремо збийте яйця з цукром і сіллю.
  • З’єднайте з молоком і всипте борошно. Всі компоненти добре збийте.
  • Розжаримо масло на поверхні сковороди і вливайте приготовану масу.
  • Кожен готовий млинець змащувати маслом.
  • Швидкі млинці на молоці: смачний і простий рецепт

    Підготуйте:

    Покрокові дії:

  • Розтопіть масло, воно знадобиться для змазування поверхні сковороди і млинців, а також для додавання в склад.
  • Збийте яйця, закиньте соду, цукор і сіль.
  • Влийте молоко і все збовтайте.
  • Помістіть в масу борошно і збийте.
  • Додайте олії, добре перевешав.
  • Змастіть поверхню розпеченої сковороди, і готуйте десерт.
  • Як приготувати заварні млинці на молоці?

    Заварні млинці виходять рум’яні, тонкі і дуже смачні. З такою стравою можна «і в бенкет, і в світ». Вони відмінно поєднуються з солодкими напоями, а також залишаються смачними в доповненні з начинкою.

    Млинці з борошна для млинців на молоці: особливості приготування

    • Борошно Блинная відрізняється від звичайної складом. У нього входять необхідні для млинцевого тесту складові: розпушувач, цукор, сіль і яєчний порошок. Господині залишається тільки змішати борошно з молоком, водою або кефіром.
    • Спеціалізована борошно досить добре економить час. З неї млинці виходять пишні та рум’яні. А приготування стає настільки коротким, що годиться навіть для непередбачених ситуацій: швидкого сніданку або гостей, які прийшли занадто швидко.
    • Спосіб виготовлення не змінюється, просто деякі кроки скорочуються. Тому потрібно з’єднати борошно з молоком, влити трохи олії, а далі випікають на розпеченій сковороді.

    Рецепт млинців з крохмалем на молоці

    Необхідно:

    • Яйця — 4 шт;
    • Сіль — щіпка;
    • Цукор — 1,5 ст. л.;
    • Борошно — 4 ст. л. з гіркою;
    • Крохмаль картопляний — 4 ст. л. без гірки;
    • Молоко — 500 мл;
    • Олія — 15 мл

    Дії:

  • З’єднайте борошно і крохмаль.
  • Закиньте до них цукор і сіль.
  • Розбийте туди яйця.
  • Збийте Блендером всі компоненти.
  • Збиваючи, поступово вливайте тепле молоко.
  • З’єднайте масу з маслом і поставте в холодильник на 15 хвилин.
  • Випікайте до золотистої скоринки на розпеченій сковороді, потім перевертайте і знімайте, коли друга сторона досягне тієї ж рум’яного кольору, що і перша.
  • Як приготувати млинці з вівсяного, житнього, кукурудзяного борошна?

    • Борошно може бути абсолютно будь-який, все залежить від уподобань готує і вживає готовий продукт. Різниця буде в кольорі млинців і корисності продукту в цілому.
    • Якщо ви прихильник правильно харчування, то краще замість пшеничного борошна використовувати вівсяне, житнє або кукурудзяну. Млинці, приготовані з використанням даних видів, не нашкодять фігурі (в невеликій кількості).
    • Вони відмінно підійдуть на сніданок замість каші. Наповнять організм енергією на весь залишок дня. Дані види борошна містять найбільшу кількість клітковини і є складними вуглеводами.
    • Спосіб приготування від виду борошна не змінюється, тому досить замінити одну на іншу. А інші компоненти залишити в тій же кількості, що зазначено в рецепті.
    • Житнє борошно краще з’єднати з іншою мукою в пропорціях 1:3, де 1 частина — житній, а 3 — інший. Тісто вийде більш пристосоване для випікання. Якщо цього не зробити, то млинці будуть розвалюватися.

    Рецепт дієтичних млинців на молоці

    Потрібно:

    Процес:

  • Відокремте білки від жовтків, помістіть в тару 2 білка і 1 жовток.
  • Закиньте до них сіль, соду і стевію порошкоподібну або потовчіть кілька таблеток.
  • Всі компоненти добре збийте.
  • Влийте теплого молока і ще раз пройдіться міксером.
  • Помістіть в тару борошно, всипаючи частками і збиваючи.
  • Готову масу залиште на 20 хвилин.
  • Розтопіть масло і розжарте сковороду, змастіть її.
  • Випікайте млинці до рум’яного стану з кожної сторони.
  • Якщо молоко скисло, як приготувати млинці смачно і просто?

    Якщо молоко довго лежало в безгоспному стані і стало кислим на смак, то вживати його вже не можна. А ось приготувати смачні і ажурні млинці навіть варто. А щоб тісто не віддавало кислинкою, підсипте побільше підсолоджувача.

    Рецепт млинців на воді з молоком

    Підготуйте:

    Хід дій:

  • Збийте яйця, цукор, сіль і розпушувач.
  • Влийте молоко, а потім воду, все добре з’єднайте.
  • Всипте частинами муку і добре попрацюйте блендером.
  • В отриману суміш влийте частина масла. Решту залиште для змащення.
  • Змастіть розпечену поверхню млинниці і влийте тісто.
  • Подрумянившийся переверніть млинець, дочекайтеся того ж ефекту і зніміть. Інші готуйте в тому ж порядку.
  • Рецепт тонких млинців на молоці з содою

    Потрібно:

    Процес:

  • Збийте складові до однорідної маси порядку: яйця з цукром, сіллю і содою, потім з молоком, після з борошном і тільки потім з частиною масла.
  • Змастіть розпечену поверхню млинниці і випікайте млинці до золотистої скоринки.
  • Млинці на молоці з розпушувачем: рецепт

    Необхідно:

    • Молоко — стакан;
    • Яйця — 1 шт;
    • Цукор — 1 ст. л.;
    • Сіль — на кінчику ножа;
    • Розпушувач — 1/4 ч. л.;
    • Борошно — 80 гр;
    • Масло — 20 гр.

    Дії:

  • Збовтайте яйця з сіллю, розпушувачем і цукром.
  • Влийте молока, а потім всипте борошно.
  • Доведіть до однорідної консистенції.
  • Випікайте до рум’яного стану.
  • Рецепт шоколадних млинців на молоці

    Потрібно:

    • Молоко — 200 мл;
    • Яйця — 1 шт;
    • Цукор — 30 гр;
    • Борошно — 60 г;
    • Кардамон — щіпка;
    • Какао — 1 ч. л.;
    • Сода — 1/2 ч. л.;
    • Лимон — 1 ч. л.;
    • Вершки — 150 мл;
    • Шоколад — 150 гр;
    • Масло рослинне — 15 мл

    Процес:

  • Збийте яйця з цукром.
  • Всипте в масу какао і кардамон.
  • Паралельно перенесіть вершки на вогонь і розігрійте.
  • В яєчну масу всипте борошна і молока.
  • Потім погасіть соду соком лимона і влийте в суміш.
  • Помішуйте акуратно, не руйнуючи бульбашкову консистенцію. Дайте настоятися якийсь час.
  • У розігріті вершки закиньте дрібними частинами шоколад і помішуйте до утворення однорідної маси. Повинен вийде смачний шоколадний ганаш — шоколадний крем.
  • Влийте в масу для млинців масла і змажте розпечену сковороду.
  • Ополоником влийте на поверхню частину тесту, а зверху потріть шоколад, подрумянившийся переверніть млинець.
  • Укладіть красиво млинці і полийте зверху ганаш.
  • Запечені (фаршировані) млинці на молоці з зеленню і сиром: фото-рецепт

    Приготуйте:

    • Млинцеву борошно — 2 склянки;
    • Молоко — 1 л;
    • Масло — 30 гр;
    • Сир — 500 гр;
    • Зелень — великий пучок.

    Створення:

  • Зробіть тісто для млинців і дайте настоятися 20 хвилин.
  • Протріть сир на терочном обладнанні.
  • Порубаєте зелень і з’єднайте з сиром.
  • Випікайте млинці до напівготового стану з одного боку.
  • Переверніть на готову бік, укомплектуйте суміш для фаршу, загорніть в трубочку і перемістіть на сковороду на 10-15 секунд з кожної сторони.
  • Рецепт солодких млинців на згущеному молоці

    Згущене молоко підходить не тільки як доповнення до страви, але і як складова його частина. Спробуйте зробити ароматні млинці з згущеного молока.

    Як приготувати млинці на сухому молоці?

    Потрібно:

    • Яйця — 1 шт;
    • Молоко сухе — 2 ст. л. з гіркою;
    • Вода — 1 склянка;
    • Сіль — щіпка;
    • Цукор — 10 гр;
    • Сода — 1/4 ч. л.;
    • Борошно — 60 г;
    • Олія — 15 гр.

    Процес дій:

  • Збовтайте яйце з цукром, сіллю і содою.
  • У теплій воді розведіть молоко і влийте його в яєчну суміш.
  • Засипте суміш борошном і добре збийте.
  • Дайте масі настоятися, потім влийте масло.
  • Промажте поверхню сковороди маслом, і випікайте млинці до рум’яного стану.
  • Млинці — відмінна ідея не тільки до чаю, але і для повноцінного сніданку. Їх люблять дорослі і діти, а найголовніше — їх приготування не займає багато часу. Якщо їх робити всією сім’єю, то ваша трапеза буде ще веселіше з нашими порадами і рецептами.

    Загрузка...

    Дивіться також:

    Comments are closed.