Як правильно ліпити манти: легкі способи гарно ліпити манти з покроковими фото

Манти – пельмені по-азійськи, правда, вони далекі від наших традиційних пельменів. Роблять їх з дрібно рубаного м’яса, яке загортається в мішечок з тонкого тіста. Рецептів приготування мантів безліч, але ми поговоримо про те, як вони ліпляться. Адже гарно подане блюдо з цікавим зовнішнім виглядом — це запорука того, що його захочуть з’їсти. Отже, приступимо до навчання красивою ліпленні соковитих, смачних мантів.

Головні правила ліплення мантів


Слід зазначити, що в різних регіонах манти готують по-своєму, але який би спосіб ліплення не був обраний, існують загальні правила, які стосуються приготування цієї страви.

  • Манти готують з гладкого пружного тіста, яке розкачують завтовшки 1-2 мм.
  • Оскільки манти мають великий розмір, то для приготування одного мішечка робиться квадрат розміром 10х10 див.
  • Фарш для мантів ні в якому разі не можна перемелювати, він повинен бути виключно дрібно нарізаним (рубаний).
  • У середньому в одному мішечку поміщається одна столова ложка фаршу.
  • Готують манти тільки на пару. Для цього використовуються спеціальні каструлі-пароварки. Сучасні господині успішно призвичаїлися робити манти в мультиварках.