Серед грибів маслюки займають особливе місце. Свою назву вони отримали завдяки своїй слизькій поверхні, неначе змащеним маслом. Вона їх і захищає від обвітрювання і пересихання. Ці гриби можна готувати як завгодно, застосовуючи різні теплові і холодні обробки. Тільки от як правильно обробити гриби перед приготуванням, і чи потрібно знімати з них шкірку, дізнаєтеся далі.
Потрібно чистити маслюки від шкірки і навіщо?
Зняти шкірку з маслюків – заняття копітке, але зробити це треба обов’язково.
Вся справа в тому, що маслюки, так само як і всі гриби, мають здатність вбирати в себе отрути і радіацію. Все це, а також зайвий сміття, пил і бруд скупчуються на шкірці гриба, тому не полінуйтеся її прибрати. Слизька капелюшок, як магнітом притягує до себе пісок, суху траву і землю.
Просто гриби промити під проточною водою буде недостатньо. Вода не допоможе змити «липкість» з гриба, це стосується і замочування. Маслюки наче губки вмить вбирають в себе вологу, від чого стають ще більш слизькими. І тоді очистити шкірку буде практично неможливо.