Волоський горіх: властивості, користь і шкоду для здоровя дітей, чоловіків, жінок, вагітних і годуючих. Як вживати волоські горіхи і що корисного приготувати з волоського горіха?

З часів Стародавньої Греції волоський горіх залишається в пошані і займає не останнє місце в гастрономічній таблиці корисних продуктів для організму. Його рекомендують вживати людям, що сидять на різних (косметичних, медичних) дієтах, прописують вагітним, а також жінкам, що годують груддю. Що за диво таке волоський горіх, спробуємо розібратися, у чому полягає його корисність і може нашкодити здоров’ю?

У чому користь волоського горіха для організму людини?

Отже, починаючи знайомитися з таким продуктом як волоський горішок, перерахуємо його основні корисні властивості для організму:

  • Внутрішня частина (ядро) багата магнієм, калієм, вітамінами Е і А, тому вона надає позитивний вплив на серцеві м’язи, зміцнюючи їх.
  • Регулярне вживання ядерець волоського горіха підвищує захисні функції організму, зміцнюючи імунітет.
  • Славиться цей продукт високим вмістом антиоксидантів, які не тільки заряджають організм бадьорістю, але і блокують вільні радикали, з яких розвиваються ракові клітини.
  • Прийом в їжу волоських горіхів сприяє роботі ШКТ: усувається дисбактеріоз, стабілізується мікрофлора, проходять запори.
  • Горіхи корисні для мозку, так як активують його діяльність, а великий вміст у них Омега-3 кислот сприяє регенерації клітин мозку.
  • Волоський горіх обов’язково вводиться в раціон людей, які мають цукровий діабет II типу. Настої і відвари з листя та перегородок цього продукту використовують для зниження показників цукру в крові.
  • Лікарі рекомендують ввести в раціон цей продукт людям з артеріальною гіпертензією та анемією.

Вчені довели, що вживання волоських горіхів сприяє боротьбі з депресивними станами. Людина стає емоційно стабільніше і менш чутливий до стресових ситуацій.