Варення з кульбаб: ароматний десерт з кульбаб

Кульбаба – одне з найпоширеніших рослин на Землі. Ці квіти – загальновизнана і широко застосовуване лікарська рослина.

Кульбаба має не тільки властивістю покращувати настрій людей і сповіщати їх про початок теплої пори року. Він володіє багатьма корисними властивостями, завдяки яким його включають в протиракові, противірусні та антигельмінтні збори. Одуванчиковый сік, завдяки високому вмісту лугу, блокує життєдіяльність патогенних грибків і мікробів. Корисні властивості медоносу використовують для профілактики дерматологічних захворювань. Успішно застосовується кульбаба і для лікування вугрової хвороби. Відвар з цих кольорів рекомендується вживати для поліпшення лактації.

В кулінарії широко використовуються всі частини цієї квітки, наприклад, висушені корені – як замінник кави. І звичайно, з кульбаби виходить прекрасний десерт – варення.