Вітаю вас, дорогі мої! Сьогодні будемо готувати з вами дуже смачні і тонкі млинці на кефірі. Саме завдяки кисломолочному продукті, така випічка виходить просто дивовижною.
З кефіром простіше домогтися того, щоб млинці були з дірочками і виглядали повітряними. Якщо хочете, щоб вони завжди виходили ажурними і смачними, обов’язково додайте в тісто окріп з розчиненою в ньому содою.
Для випікання млинців найкраще беріть сковороду з товстим дном. Обов’язково добре її прогрівайте перед готуванням. Приємного вам кулінарної творчості!
Рецепт приготування смачних і тонких млинчиків на кефірі з дірочками
Якщо у вашому холодильнику є кефір, то у вас є чудова можливість спекти млинці. Адже саме на ньому вони виходять смачними і ажурними.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Яйця – 1 шт.
- Сода – на кінчику чайної ложки
- Рослинна олія – 2 столові ложки
- Сіль, цукор – за смаком
Спосіб приготування по етапах:
Яйце збиваємо з сіллю і цукром.
Вливаємо кефір, кладемо борошно і гарненько все перемішуємо.
В половині склянки окропу розчиняємо соду і виливаємо цей розчин у тісто для млинців.
Даємо постояти готовому тісту 5 хвилин, після чого додаємо рослинне масло і знову ретельно все змішуємо.
На розігріту сковороду з маслом наливаємо трохи тіста і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні. Підсмажуємо млинці з обох сторін. Приємного апетиту!