Вітаю вас, дорогі мої! Сирні паски на Великдень завжди виходять самими ніжними, смачними і вологими. Ви можете готувати їх як в мультиварці, так і в духовці.
Великодні паски можна робити і на тесті без дріжджів. До речі, змащувати і прикрашати їх можна не тільки звичною всім білкової глазур’ю. Спробуйте поверхню випічки змастити джемом або повидлом.
До неї відмінно прикріпити цукати, горішки. А зверху все це для закріплення ви можете покрити сумішшю з 15 гр. желатину, 80 гр. води, 1 столової ложки цукру і 1 столової ложки меду. Вийде оригінально, красиво і смачно! Приємного вам кулінарної творчості!
Сирна паска на Великдень – швидкий рецепт без дріжджів
За цим рецептом випічка буде готова лише за годину! Відмінною особливістю цього кошика є те, що він досить довго не черствіє, а всередині виходить дуже ніжним, повітряним і вологим.
Інгредієнти для тіста:
- 120 гр. м’якого вершкового масла
- 250 гр. борошна
- 220 гр. цукру
- 200 гр. сиру
- 3 яйця
- 150 гр. горіхів або сухофруктів
- 1 чайна ложка розпушувача
- ванільний цукор
- сіль
Для глазурі:
- 1 білок
- 100 гр. цукрової пудри
- 2 чайні ложки соку лимона
Спосіб приготування по етапах:
М’яке вершкове масло за допомогою міксера змішуємо з ванільною пудрою і цукром. Додаємо яйця і продовжуємо збивати.
Важливо: збиваємо протягом 10 хвилин – тоді у вас вийдуть пишні паски!
Борошно ретельно змішуємо з сіллю і розпушувачем.
В яєчну масу поступово додаємо сир і продовжуємо збивати.
Поступово вводимо борошно і замішуємо тісто. В кінці додаємо горіхи або сухофрукти і ретельно все перемішуємо.
Паперову форму нічим не змащуємо і викладаємо в неї тісто, заповнюючи її на 2/3. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 30-40 хвилин.
Міксером збиваємо білок, цукрову пудру і сік лимона. Змащуємо глазур’ю готові паски і прикрашаємо їх на свій смак. Приємного апетиту!