Вітаю вас, дорогі мої! Сьогодні будемо пробувати з вами шашлик на цибулевій подушці, який також можна приготувати в духовці. До цього я публікувала рецепти запікання соковитого м’яса на шпажках і в банку.
Маринований лук під м’ясними шматочками робить шашлик соковитим і ароматним. Блюдо виходить як з мангалу! При цьому вам не потрібно навіть виходити з дому, щоб його приготувати.
Раджу вам не шкодувати цибулі для такого м’яса – чим його більше, тим смачніше і соковитіше. Можете спробувати запекти не тільки в спеціальному пакеті, але й у фользі. Експериментуйте на здоров’я! Приємного вам кулінарної творчості!
М’ясо як шашлик в духовці в рукаві на цибулевої подушці
Шашлик, приготований не на вугіллі, теж може бути дуже смачним. Головне, правильно його замаринувати і не пересушити в духовці.
Інгредієнти:
- свиняча шия – 1 кг
- цибуля ріпчаста – 4 шт.
- сіль – 1/2 столової ложки (для м’яса) і 1/4 чайної ложки (для лука)
- оцет 9 % – 1 столова ложка (для м’яса) і 2 столові ложки (для лука)
- сік лимона – 3 столових ложки
- суміш перців – 1/2 чайної ложки
- приправа для мяса – 1 чайна ложка
- вода – 4 столові ложки
Спосіб приготування по етапах:
Цибулю нарізаємо кільцями і додаємо до нього одну столову ложку цукру, дві столові ложки оцту, чверть чайної ложки солі і чотири столові ложки води. Ретельно все перемішуємо і залишаємо маринуватися на 5-6 годин.
М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, вливаємо в нього лимонний сік і решту одну столову ложку оцту, додаємо сіль і приправу. Гарненько все змішуємо і прибираємо в холодильник на 5-6 годин (краще на ніч).
Зливаємо з лука зайву рідину і акуратно укладаємо його в рукав, як показано на фото.
Свинину викладаємо на цибульну подушку і зав’язуємо рукав. Проколюємо його зверху в декількох місцях. Відправляємо в розігріту до 250 градусів духовку на 20 хвилин. Потім зменшуємо вогонь до 180 градусів і готуємо ще 40 хвилин.
Виймаємо м’ясо і зверху розрізаємо рукав. Акуратно перевертаємо шматочки на іншу сторону, не зачіпаючи цибульну подушку. Шашлик поливаємо утворилася рідиною і ще на 20 хвилин відправляємо в духовку (при 180 градусах). Приємного апетиту!