Шашлик в духовці на цибулевій подушці – відмінні рецепти приготування м’ясного шашлику, не виходячи з дому

Вітаю вас, дорогі мої! Сьогодні будемо пробувати з вами шашлик на цибулевій подушці, який також можна приготувати в духовці. До цього я публікувала рецепти запікання соковитого м’яса на шпажках і в банку.

Маринований лук під м’ясними шматочками робить шашлик соковитим і ароматним. Блюдо виходить як з мангалу! При цьому вам не потрібно навіть виходити з дому, щоб його приготувати.

Раджу вам не шкодувати цибулі для такого м’яса – чим його більше, тим смачніше і соковитіше. Можете спробувати запекти не тільки в спеціальному пакеті, але й у фользі. Експериментуйте на здоров’я! Приємного вам кулінарної творчості!

М’ясо як шашлик в духовці в рукаві на цибулевої подушці

Шашлик, приготований не на вугіллі, теж може бути дуже смачним. Головне, правильно його замаринувати і не пересушити в духовці.

Інгредієнти:

  • свиняча шия – 1 кг
  • цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • сіль – 1/2 столової ложки (для м’яса) і 1/4 чайної ложки (для лука)
  • оцет 9 % – 1 столова ложка (для м’яса) і 2 столові ложки (для лука)
  • сік лимона – 3 столових ложки
  • суміш перців – 1/2 чайної ложки
  • приправа для мяса – 1 чайна ложка
  • вода – 4 столові ложки

Спосіб приготування по етапах:

Цибулю нарізаємо кільцями і додаємо до нього одну столову ложку цукру, дві столові ложки оцту, чверть чайної ложки солі і чотири столові ложки води. Ретельно все перемішуємо і залишаємо маринуватися на 5-6 годин.

М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, вливаємо в нього лимонний сік і решту одну столову ложку оцту, додаємо сіль і приправу. Гарненько все змішуємо і прибираємо в холодильник на 5-6 годин (краще на ніч).

Зливаємо з лука зайву рідину і акуратно укладаємо його в рукав, як показано на фото.

Свинину викладаємо на цибульну подушку і зав’язуємо рукав. Проколюємо його зверху в декількох місцях. Відправляємо в розігріту до 250 градусів духовку на 20 хвилин. Потім зменшуємо вогонь до 180 градусів і готуємо ще 40 хвилин.

Виймаємо м’ясо і зверху розрізаємо рукав. Акуратно перевертаємо шматочки на іншу сторону, не зачіпаючи цибульну подушку. Шашлик поливаємо утворилася рідиною і ще на 20 хвилин відправляємо в духовку (при 180 градусах). Приємного апетиту!