Різдвяна качка, запечена в духовці – кращі рецепти приготування

Різдво вже зовсім близько, а значить, настав час вибрати рецепт приготування запеченої качки в духовці. Адже її можна фарширувати як яблуками чи капустою, так і гречкою або картоплею.

До речі, раніше я публікувала рецепти шалено смачної курки в духовці цілком, яку теж рекомендую спробувати в новорічні свята. Ні для кого не секрет, що качатина – м’ясо зі специфічним запахом. Тому не всі люблять її готувати.

Проте, якщо зробити це правильно, качка вийде приголомшливо смачною, соковитою і м’якою. Важливо пам’ятати кілька важливих нюансів її приготування. Якщо запікаєте птицю з медом, то обов’язково робіть це в рукаві, щоб скоринка не перетворилася на вугіллячко.

Хвостик обрізати не треба, він не впливає на запах. А ось жирові залози на хвості вирізати бажано, оскільки саме вони можуть зіпсувати страву неприємним смаком і запахом. Приємного кулінарної творчості вам!