Рецепти смачних супів швидко і просто: як приготувати перші страви з фото

Наявність перших страв у раціоні кожної людини просто необхідно. Це не тільки ситні і поживні страви, але ще і неймовірно смачні. Зробіть так, щоб у вас кожен день на столі стояв не просто ароматний, але ще і різноманітний суп.

Класичний рецепт горохового супу

Ще наші предки гідно цінували таке смачне і калорійне блюдо, як гороховий суп. Вміти готувати таку страву має кожна господиня. Освоївши ази приготування цього першого страви, можна вносити свої нотки в такий неперевершений смак.

Для готування запасіться:

  • ріпчастою цибулею,
  • морквиною,
  • картоплею,
  • висушеним горохом
  • м’ясом.

Кількість компонентів залежить від бажаної густоти супу.

Гороховий суп отримає витончений присмак, якщо за м’ясну основу взяти копченості, а в ідеалі – копчені свинячі ребра.

Етапи приготування:

  • Горох напередодні залийте водою, краще це зробити на ніч, а можна й за пару годин до готування.
  • Моркву натріть на крупній тертці, цибулю подрібніть, як на зажарку.
  • Картоплю поріжте кубиками середнього розміру.
  • Якщо ви вирішили приготувати суп із свіжого м’яса, то спочатку поставте його на вогонь, дочекайтеся кипіння, злийте перший бульйон. Потім це м’ясо промийте, залийте проточною водою і варіть 30 хвилин.
  • До м’яса додайте квашений горох, зберіть піну і варіть до тих пір, поки він добре не розвариться і перетвориться в пластівці.
  • Слідом за горохом підкиньте картоплю.
  • Поки кипить бульйон, зажарте цибулю і моркву до золотистого кольору на рослинній олії.
  • Як тільки картопля буде зварений, посоліть і поперчіть гороховий суп, додайте лавровий лист і зелень, а також дрібно порубаний зубчик часнику.

Суп потрібно солити тільки після того, як горох розвариться, якщо це зробити раніше, то він залишиться жорстким.

Якщо плануєте використовувати копченості, то їх можна додати до гороху відразу після закипання.

Смачний грибний суп зі свіжими і сушеними грибами

Рецепт типового супу зі свіжими грибами і картоплею

Склад:

  • півкілограма свіжих грибів,
  • рослинна олія для смаження,
  • близько двох літрів води,
  • 5 картоплин,
  • цибулина,
  • морква,
  • кілька ложок вершкового масла,
  • сіль, спеції за смаком.

Етапи приготування:

  • Очищені гриби ріжемо шматочками середнього розміру, потім підсмажуємо з додаванням вершкового масла.
  • Пересипаємо смажене в каструлю, заливаємо водою, після закипання варимо на повільному вогні 30 хвилин.
  • Додаємо в киплячу воду заздалегідь нарізану картоплю.
  • Робимо зажарку з цибулі, моркви і рослинного масла, додаємо її в бульйон.
  • Приправляємо суп спеціями, солимо, кидаємо туди лавровий лист і варимо до готовності картоплі.
  • Подаємо страву зі сметаною або майонезом, вершкове масло додасть страві ніжний смак.

Сушені гриби ніжний крем-суп

Потреби:

  • гриби в сухому вигляді – 120 г,
  • масло вершкове – 60 р,
  • склянка жирної сметани,
  • 2 ст л борошна,
  • сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • Гриби ретельно промити і замочити їх у воді, бажано на ніч.
  • По закінченню вказаного часу настояну воду злити, гриби залити проточною водою і варити на маленькому вогні близько двох годин, солити воду не потрібно.
  • Долити в каструлю воду, щоб обсяг рідини доходив до трьох літрів, додати сіль, спеції, кип’ятити ще хвилин 20.
  • Додайте борошно і кілька ложок грибного бульйону до сметані, перемішайте і влийте в каструлю, доведіть до кипіння.
  • Такий суп прекрасний у подачі з галушками або локшиною.
  • Для приготування простих галушок візьміть: третю частину яйця, пару ложок бульйону з каструлі з грибами (холодного), борошно, сіль, перець.

    • Із зазначених продуктів замішайте тісто, не дуже густе, але і щоб не липло до рук.
    • Отщипывайте по пів чайної ложки тіста і кидайте в суп за 10 хвилин до готовності. Цей етап проводитися перед додаванням в бульйон сметанної суміші.
    • Посипте готову страву подрібненою зеленню кропу.

    Суп з фрикадельками, зеленим горошком і селерою

    Для приготування вам знадобиться:

    • М’ясний фарш (на ваш розсуд) – 100 г
    • Морква – 1 шт.
    • Картопля – 3 шт.
    • Зелений горошок — 0,75 ст.
    • Селера – 1 стебло
    • Зелена цибуля — півпучка

  • Картоплю очистіть і наріжте не дуже великими шматочками, залийте літром води, посоліть і поставте на вогонь.
  • Зажарте цибулю і моркву до золотистого кольору на соняшниковій олії.
  • Додайте до киплячого картоплі селера і засмажку.
  • З обраного вами виду фаршу приготуйте фрикадельки. Для цього скачайте маленькі м’ясні котлетки, попередньо посоліть і поперчіть їх, за бажанням вмішайте в них третина сирого яйця.
  • Коли картопля буде практично зварена, відправте фрикадельки в каструлю.
  • Через 10 хвилин киньте туди горошок. Підійде свіжий, морозиво або з консервної банки, вийде все одно смачно.
  • Бульйон посоліть, додайте лавровий лист і спеції за смаком, накрийте кришкою і залиште настоюватися на хвилин 10-15.
  • При подачі додайте в кожну порцію по жменьці рубаного зеленого лука.
  • Курячий супчик: секрети приготування

    Ці шпаргалки допоможуть вам приготувати відмінні курячі супи і бульйони без всякого праці:

  • Набирати воду в каструлю, де знаходиться куряче м’ясо, необхідно тільки в холодному вигляді, ні в якому разі не гарячу. Після закипання воду з каструлі обов’язково зливайте, інакше з першим бульйоном в організм можуть потрапити небезпечні для здоров’я добавки, якими годують курей. Потім промийте і залийте м’ясо проточною водою для варіння.
  • Коли мова йде про свіжому м’ясі домашньої курки, а не виробничих бройлерів, то на приготування такого калорійного і поживного бульйону піде не менше двох годин.
  • Істинно вдалий суп вимагає достатньої кількості солі, інакше саме м’ясо вийде прісним, а смак супу простакуватий, але у всьому грає роль ваш смак.
  • Віддавати перевагу варто свіжим, а не морозивом продуктів: в процесі розморожування курка втрачає власну рідина, що робить м’ясо сухим.
  • Якщо в рецепті курячого супу присутні морожені овочі, додати їх у бульйон слід за чверть години до закінчення варіння.
  • Підбирайте каструлю широкого діаметра з потовщеним дном, у неї температура від конфорки розподілитися рівномірно.
  • Після закипання води, зменшіть вогонь до можливого мінімуму, інакше бульйон буде каламутним, а м’ясо – жорстким.
  • Великий плюс отримують курячі ніжки при виборі частин птиці для супу. З них вийде чудовий навар, а суп придбає желеподібну консистенцію. Перед початком приготування супу обдайте ніжки окропом. Шкірку з ніжок потрібно знімати, тільки коли вони будуть готові.
  • Більш густої консистенції супу можна досягти, проварюючи м’ясо з кістками, а не окремо м’якоть: так смак готового блюда буде більш збагаченим.
  • Порада для тих, у кого найсуворіша дієта з мінімальним використанням жиру. Спершу зваріть курячий бульйон, як це робите завжди. Потім остудіть його, щоб зверху з’явилася жировий прошарок. Приберіть цей застиглий жир. Продовжуйте варити задуманий згідно рецепту суп з додаванням овочів і прянощів.

    Курячий суп з яєчною локшиною

    Вам знадобиться:

    • Соняшникова олія для смаження
    • Цибулю, порізану кубиками, 2 шт.
    • Морквина, 3 шт тертий на крупній тертці
    • Стебла селери, 3 шт, крупно нарізані
    • Куряче м’ясо -1,5 кг
    • Вода для бульйону – 3 л, (на розсуд)
    • Зелень, сіль, перець, спеції за смаком
    • 350 г яєчної локшини
    • 1 яйце
    • Сік лимона — 1 ст л.

    Порції супу розраховані для великої родини.

  • Притомите на повільному вогні цибулю, моркву і селеру до м’якості.
  • Відваріть м’ясо і приготуйте курячий бульйон, керуючись порадами, наведеними вище, посоліть і додайте улюблені спеції.
  • Витягніть курку з каструлі, відокремте м’ясо від кісток, і почніть приготування локшини.
  • Додайте в блюдо яєчну локшину і проваріть після закипання 10 хвилин.
  • Перемістіть пасеровані овочі зі сковороди в каструлю.
  • Куряче яйце збийте з свіжовичавленим соком лимона, влийте цю суміш у суп, паралельно помішуючи його.
  • Відправте назад в каструлю відокремлене чисте м’ясо, доведіть до потрібного смаку і подавайте гарячим.

  • Загрузка...

    Суп харчо: оригінальний рецепт

    Необхідні заготовки:

    • Грудна частина яловичини — 450 г
    • Рис — 0,5 ст.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Перець солодкий — 1 шт.
    • Помідори – 3 шт або пару ложок томатної пасти
    • Часник — 3-4 зубки
    • Соняшникова олія для смаження
    • Сіль, перець, лавровий лист, приправа хмелі-сунелі
    • Свіжа зелень – 1 пучок.

  • Підготуйте м’ясо для варення, промийте і розділіть його на досить великі шматочки.
  • Злийте перший бульйон і продовжуйте варити м’ясо в новій чистій воді трохи більше півгодини. Вогонь збавте до мінімуму, накрийте каструлю кришкою.
  • Рисову крупу ретельно промийте і залийте холодною водою на 15 хвилин.
  • Очищену цибулину наріжте кубиками. Те ж саме виконайте з помідорами.
  • Видаліть держак і насіння з болгарського перцю, наріжте його соломкою.
  • На розпеченій сковороді в рослинному маслі обсмажте цибулю протягом пари хвилин.
  • Киньте в сковороду нарізану перець і помідори (або томатну пасту), помішуйте протягом декількох хвилин.
  • У каструлю до м’ясного бульйону відправте тушковані овочі і рис. Варіть ці інгредієнти до повної готовності хвилин 30.
  • Дрібно порубаєте зелень. Часник подрібніть за допомогою чесночницы або товкачика.
  • За кілька хвилин до того, як суп буде готовий, приправити страву спеціями, часником і лавровим листом, а також дрібно нарізаною зеленню.
  • Ось і готовий грузинський суп – харчо!

    Солянка збірна: рецепт з покроковими фото

    У цій інструкції наведено приклад базових кулінарних процесів з приготування збірної солянки, які ви зможете коригувати залежно від індивідуальних уподобань.

    Для приготування запасіться стегнової частиною яловичини, з неї вийде наваристий міцний бульйон.

    Вийшло дуже соковите і апетитне відварне м’ясо.

    Тепер наріжте всі необхідні для страви м’ясні компоненти:

    • тільки що відварене вами яловиче м’ясо
    • копчені ковбаски
    • шинку
    • копчену курятину.

    Потім підготуйте овочеву засмажку до супу. Цибулю і моркву, порізані кубиками, злегка підсмажте на соняшниковій олії, потім додайте до них пассероваться паприку протягом 3-4 хвилин.

    Залийте запашні овочі томатним соком і залиште гаситися пару хвилин. Також можна потерти свіжі помідори на тертці або в крайньому випадку додати розведене з водою ложку томатної пасти.

    Етап підготовки продуктів завершено, час зібрати всі складові в купу. У каструлю з вируючої яловичиною додайте м’ясну нарізку, через 1-2 хвилини залийте все заправкою з овочів, в міру посоліть і поперчіть.

    Компоненти, які надають гостроту страви, слід кинути в суп за пару хвилин до готовності. При бажанні їх можна додати в тарілку безпосередньо перед подачею.

    Маслини, каперси, часник, часточка лимона і пекучий перчик – для любителів пікантного смаку.

    В оригінальному рецепті солянки присутній такий інгредієнт, як солоний огірок. Тоді замість води для бульйону використовується огірковий розсіл. Але все справа смаку і вирішувати вам, як урізноманітнити настільки екстравагантний смак улюбленої страви. А для ситності в солянку можна додати у процесі приготування картоплю.

    Загрузка...

    Сирний суп: варіанти приготування

    Сирний суп з додаванням рису

    Загальноприйнято подавати сирні супи у вигляді пюре. Навіть з естетичної точки зору вони виглядають більш апетитно.

    • Займіться заздалегідь заготівлею сухариків: крупно порізані шматки хліба підсушіть в духовій шафі на невисокій температурі.
    • Зажарте цибулю і моркву (по одній штуці) до золотистого кольору, в кінці приправте улюбленими спеціями.
    • Рис промити до прозорої води. У каструлі закип’ятити воду і відправте туди варитися рис і засмажені овочі.
    • Тим часом 2-3 картоплини очистіть від шкірки і поріжте кубиками.
    • Через кілька хвилин після закипання води киньте в неї варитися картоплю.
    • Далі приступайте до нарізки плавленого сиру, 200 грам буде достатньо. Просто наріжте його кубиками, можна натерти на тертці.
    • Коли картопля і рис зваряться, розчиніть в супі сир до однорідності, посоліть і додайте свіжу зелень.
    • Сирний суп готовий, за допомогою блендера йому можна надати кремову текстуру, а можна залишити все як є.
    • Базою для цього супу взята звичайна вода, з якої виготовлений овочевий бульйон. Але для додання супу більш яскравого смаку використовуйте куряче м’ясо для приготування м’ясного бульйону.

    Для створення неповторного аромату сирного супу скористайтесь не тільки свіжою зеленню, але і сумішшю улюблених спецій. Для цього скріпіть їх у формі невеликої волоті або помістіть в марлевий мішечок. Помістіть їх в каструлю одночасно з м’ясом і так само разом з ним вийміть з бульйону.

    Легкий сирний суп у французькому стилі

    Кількість необхідних продуктів розраховуйте з обліку: один картоплю і половина цибулини на людину. Для використання сиру ідеальна буде пропорція – 100 г твердого сиру на літр рідини.

    • Очищений цибулю і картоплю помістіть в ємність, у якій буде варитися суп.
    • Залийте овочі водою або заздалегідь приготовленим курячим бульйоном, посоліть і варіть до готовності на маленькому вогні.
    • Готові овочі дістаньте з каструлі і перетворити на пюре за допомогою блендера.
    • Потім пюреобразную масу перемішайте з бульйоном і прокип’ятіть.
    • Далі до супу додайте вершки, буквально столову ложку на порцію, і продовжите готування.
    • Сир з твердих сортів натріть на дрібній тертці і додайте в бульйон, постійно помішуючи до придбання супом однорідної консистенції.
    • Приготуйте сухарики: багет або будь-який інший вид хлібних виробів наріжте великими кубиками і підсмажте на розпеченій сковороді, їх також можна засушити в духовці.
    • Прикрасьте тарілку готового супу сухариками і зеленню.

    Рецепти приготування супів-пюре з фото

    Самий легкий суп-пюре з гарбуза

    Вам знадобиться:

    • М’якоть гарбуза – 0,5 кг
    • М’ясний бульйон – 450 мл
    • Цибуля – 1 шт.
    • Вершкове масло – 2 ст. л.
    • Сіль, приправа каррі – за смаком.

    • Наріжте гарбуз невеликими шматочками.
    • Для приготування скористайтесь посудиною з товстим дном. Розтопіть в ній половину вершкового масла і смажте цибулю до золотистого кольору.
    • Потім посипте його приправою каррі і додайте масло, що залишилося, тушкуйте ще кілька хвилин.
    • Помістіть в ємність, у якій пассеровался цибуля, гарбуз, влийте бульйон, трохи води і посоліть. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 25 хвилин.
    • Коли гарбуз буде готова, перетворіть суп у пюре за допомогою блендера.
    • Зробити суп ще смачніше можна, включивши в перелік інгредієнтів відварене куряче м’ясо і різні овочі.

    Варіантом такого супу з додаванням м’яса може бути суп-пюре з фрикадельками, для використання підійде будь-який вид фаршу.

    Суп-пюре з кабачків і картоплі

    Потрібно запастися:

    • М’ясний бульйон – 1 л
    • Вершки або жирна сметана – 150 мл
    • Кабачки — 5 шт середнього розміру
    • Цибуля – 1 шт
    • Картопля – 2-3 шт
    • Морква – 1 шт
    • Соняшникова олія для смаження
    • Часник – 2 зубки
    • Сіль, перець.

    • Очистіть і не крупно наріжте овочі, пережарьте їх на розпеченому рослинному маслі хвилин 10.
    • Перекладіть смажені продукти в каструлю, залийте їх бульйоном і варіть до м’якості.
    • Паралельно нагрійте вершки.
    • Злийте з каструлі бульйон в окрему посудину, а овочі пюрируйте.
    • Потім додайте гарячі вершки і частину бульйону, додайте до супу однорідну консистенцію, підігрійте до появи пухирців і відразу вимкніть.
    • Доречно подавати таку страву з скибочками грінок.

    Морквяний суп-пюре

    Суп-пюре з овочів

    Суп-пюре з кабачків і брокколі

    Суп-пюре з додаванням кольорової капусти


    Крем-суп з креветками

    Суп-пюре зі спаржею

    Рецепти найпростіших супів на кожен день

    Цибулевий суп з капустою

    • Наріжте цибулю маленькими кубиками, капусту дрібно нашаткуйте, а моркву натріть на крупній тертці.
    • У сотейнику розігрійте рослинне масло, обсмажте на ньому цибулю до прозорого кольору, не забувайте постійно помішувати.
    • У сотейник долийте води і закип’ятити, підкиньте туди капусту та моркву, сіль, спеції і лавровий лист. Після закипання зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть близько чверті години.
    • На сковороді нагрійте олію і, безперервно помішуючи, обсмажте пару ложок борошна до жовтого відтінку. Повинен відчутися специфічний горіховий запах, але не перетримайте, тому інакше борошно пригорить.
    • Розчиніть борошно в супі, і коли з’являться бульбашки закипання води, відразу вимикайте вогонь. Дайте супу настоятися.
    • Блюдо в кожній тарілці прикрасьте зеленню кропу і видавіть кілька крапель свіжого лимонного соку: так смак супу набуде більш насичену смакову гаму.

    Легкий томатний суп для тих, хто на дієті

    Візьміть:

    • Корінь селери — 100 г
    • Морква — 2 шт
    • Цибуля — 2 шт
    • Помідор — 2 шт
    • Перець болгарський — 0.5 шт
    • Сік томатний — 0,75 л
    • Сіль (невелика кількість)

    • Всі компоненти супу вимийте і наріжте соломкою.
    • Покладіть овочі в ємність, де буде готуватися суп, і залийте томатним соком. Загальний час приготування займе не більш півгодини.
    • 10 хвилин дайте супу прокипіти на великому вогні, 10 на повільному, вимкніть вогонь і дайте страві настоятися ще 10 хвилин.
    • За бажанням томатний сік розбавити з водою.

    Секрети приготування смачних супів

    Навчитися варити цікаві та смачні супи – посильне завдання навіть для початківця кулінара. Підключіть фантазію і насолоджуйтеся процесом приготування!

    Загрузка...

    Дивіться також:

    Comments are closed.