Рецепти смачних супів швидко і просто: як приготувати перші страви з фото

Наявність перших страв у раціоні кожної людини просто необхідно. Це не тільки ситні і поживні страви, але ще і неймовірно смачні. Зробіть так, щоб у вас кожен день на столі стояв не просто ароматний, але ще і різноманітний суп.

Класичний рецепт горохового супу

Ще наші предки гідно цінували таке смачне і калорійне блюдо, як гороховий суп. Вміти готувати таку страву має кожна господиня. Освоївши ази приготування цього першого страви, можна вносити свої нотки в такий неперевершений смак.

Для готування запасіться:

  • ріпчастою цибулею,
  • морквиною,
  • картоплею,
  • висушеним горохом
  • м’ясом.

Кількість компонентів залежить від бажаної густоти супу.

Гороховий суп отримає витончений присмак, якщо за м’ясну основу взяти копченості, а в ідеалі – копчені свинячі ребра.

Етапи приготування:

  • Горох напередодні залийте водою, краще це зробити на ніч, а можна й за пару годин до готування.
  • Моркву натріть на крупній тертці, цибулю подрібніть, як на зажарку.
  • Картоплю поріжте кубиками середнього розміру.
  • Якщо ви вирішили приготувати суп із свіжого м’яса, то спочатку поставте його на вогонь, дочекайтеся кипіння, злийте перший бульйон. Потім це м’ясо промийте, залийте проточною водою і варіть 30 хвилин.
  • До м’яса додайте квашений горох, зберіть піну і варіть до тих пір, поки він добре не розвариться і перетвориться в пластівці.
  • Слідом за горохом підкиньте картоплю.
  • Поки кипить бульйон, зажарте цибулю і моркву до золотистого кольору на рослинній олії.
  • Як тільки картопля буде зварений, посоліть і поперчіть гороховий суп, додайте лавровий лист і зелень, а також дрібно порубаний зубчик часнику.

Суп потрібно солити тільки після того, як горох розвариться, якщо це зробити раніше, то він залишиться жорстким.

Якщо плануєте використовувати копченості, то їх можна додати до гороху відразу після закипання.