Найкращі рецепти засолювання грибів: прості і смачні способи як солити лісові гриби в банках, каструлі, відрі і під гнітом в домашніх умовах. Які гриби підходять для засолювання і скільки днів солять гриби?

Гриби — це не тільки добавка до основних страв, але і самостійне частування. Вони відварюють, смажать, маринуються і навіть солятся. Рецептів з грибами дуже багато, але сьогодні вас чекає розмова про те, як засолити різні види грибів. Також ви дізнаєтеся, якими способами можна їх посолити. А ще ми розповімо вам маленькі секрети і хитрості про смачних солоних грибах.

Як солити гриби в домашніх умовах: принципи і правила

  • Перед будь-якою роботою необхідно ретельно підготувати продукти. Обмити проточною водою, очистити від бруду, комах і трави.
  • Засолення повинен відбуватися на заздалегідь отмоченных у воді грибах.
  • Процес засолювання потрібно виконувати в спеціальному посуді, до такої відносяться: емальовані, керамічні, скляні і дерев’яні діжечки.
  • Для кращого очищення можна використовувати зубну щітку, вона прекрасно справляється з брудом на поверхнях.
  • При посолі обов’язково необхідно, щоб спорові були повністю покриті рідиною.
  • Щоб соку в посолі виділялося достатньо, потрібно збільшити вагу вантажу. Якщо не допомагає, влити трохи розсолу, який складається з води і солі, а точніше на 1 л — 20 р солі.