Гриби — це не тільки добавка до основних страв, але і самостійне частування. Вони відварюють, смажать, маринуються і навіть солятся. Рецептів з грибами дуже багато, але сьогодні вас чекає розмова про те, як засолити різні види грибів. Також ви дізнаєтеся, якими способами можна їх посолити. А ще ми розповімо вам маленькі секрети і хитрості про смачних солоних грибах.
Як солити гриби в домашніх умовах: принципи і правила
- Перед будь-якою роботою необхідно ретельно підготувати продукти. Обмити проточною водою, очистити від бруду, комах і трави.
- Засолення повинен відбуватися на заздалегідь отмоченных у воді грибах.
- Процес засолювання потрібно виконувати в спеціальному посуді, до такої відносяться: емальовані, керамічні, скляні і дерев’яні діжечки.
- Для кращого очищення можна використовувати зубну щітку, вона прекрасно справляється з брудом на поверхнях.
- При посолі обов’язково необхідно, щоб спорові були повністю покриті рідиною.
- Щоб соку в посолі виділялося достатньо, потрібно збільшити вагу вантажу. Якщо не допомагає, влити трохи розсолу, який складається з води і солі, а точніше на 1 л — 20 р солі.