Морквяні цукерки – рецепт солодощів з моркви в домашніх умовах

Вітаю вас, дорогі мої! Сьогодні будемо готувати з вами корисні солодощі з моркви. Їх можна подавати до чаю як дорослим, так і дітям, якщо немає алергії.

Готуються такі цукерки дуже легко і швидко. Зазвичай їх ще на заключному етапі обвалюють в кокосовій стружці, як рафаелло, але я цього робити не стала, оскільки готувала солодощі для маленьких діток.

Такі цукерки з моркви корисні для зору і зростання, а тростинний цукор забезпечує людський організм глюкозою і вітамінами групи В, які покращують обмін речовин. Для посилення смаку при відсутності алергії можете додати у ці солодощі ванілін або мелену корицю. Приємного вам кулінарної творчості!

Як приготувати морквяні цукерки — корисну солодощі для дітей та дорослих?

У мене вийшло зробити їх всього за 40 хвилин. А як приємні вони з улюбленим чаєм! Дітки, до речі, теж були в захваті від таких цукерок.

Інгредієнти:

  • Морква — 150-200 гр.
  • Тростинний цукор — 60-70 гр.
  • Цедра і сік половини лимона
  • Рослинна олія — за смаком

Спосіб приготування по етапах:

Крок 1. Моркву очищаємо, миємо й натираємо на крупній тертці. На розпечену сковороду з олією викладаємо моркву і 1-2 хвилини тушкуємо на слабкому вогні.

Крок 2. Додаємо цукор, чекаємо його розчинення і все розмішуємо.

Важливо: якщо морква у вас свіжа і соковита, можна додавати в два рази менше цукру!

Крок 3. Цедру лимона соскабливаем з допомогою дрібної терки, вичавлюємо сік з половинки цитруса. Додаємо до морквяної маси і ретельно її перемішуємо.

Крок 4. Як тільки маса стане в’язкою, знімаємо її з вогню і охолоджуємо при кімнатній температурі. Формуємо з моркви смачні цукерки і прибираємо їх у холодильник. Якщо є бажання, можете обваляти їх в кокосовій стружці!