Йогурт в мультиварці – рецепт приготування в домашніх умовах

Хочете корисний кисломолочний продукт? Тоді приготуйте разом зі мною йогурт в мультиварці.

Той, що я готувала на спеціальній йогуртній заквасці «Эвиталия», вийшов дуже ніжним, приємним на смак і корисним. При цьому в мультиварці готувати його дуже легко. Єдине, якщо у вас на кухні тільки одна розетка, то будете відчувати незручності із-за того, що мультиварка буде підключена до розетки мінімум вісім годин.

Проте ця проблема вирішується шляхом приєднання «Пілота». Оскільки отриманий йогурт не містить консервантів та не упаковується в асептичні коробки після приготування, термін його зберігання в холодильнику складає всього три доби (72 години). Тому майте це на увазі, особливо, якщо плануєте годувати таким кисломолочним продуктом маленьких діток!

Рецепт приготування йогурту в мультиварці без баночок і стаканчиків з режимом «Йогурт»

Як я вже писала, робила домашній йогурт на основі спеціальної закваски «Эвиталия для йогуртниць». До її складу входять сухе молоко, а також ліофільно висушені штами Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus helveticus і Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii. В якості основи брала ультрапастеризоване молоко.

Візьміть:

  • Молоко 3,2% — 1 літр
  • Йогуртна закваска — 1 пакетик

Спосіб приготування по етапах:

Крок 1. Наливаємо молоко в антипригарний ківш або емальовану каструлю і чекаємо його закипання (появи плівки з бульбашками). Хтось рекомендує ультрапастеризоване молоко для йогурту зовсім не кип’ятити, а лише злегка підігріти, оскільки в ньому отже вже знищені хвороботворні бактерії. АЛЕ я все-таки рекомендую кип’ятити!

Крок 2. Після закипання переливаємо молоко в чисту і суху чашу мультиварки, остуджуємо до 40 градусів і знімаємо пінку. Руки ретельно миємо з милом, потім відкриваємо пакетик із закваскою і висипаємо її в молоко, добре перемішуємо. Закриваємо каструлю і встановлюємо режим «Йогурт» на 8-10 годин.

Крок 3. Після закінчення встановленого часу перевіряємо ступінь сквашування молока. По своєму досвіду можу сказати, що восьми годин замало для отримання густого кисломолочного продукту. А ось 9-10 годин цілком достатньо!

Йогурт перемішуємо, перелити в скляну банку, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник мінімум на 3-4 години до вживання. Приємного апетиту!