Фарширований перець: класичні й оригінальні рецепти тушкованих у підливі фаршированих перців, запечених в духовці болгарських перців, ледачих, дієтичних і вегетаріанських фаршированих перців з різними начинками і соусами

Фарширований перець — смачне блюдо в цікавій формі, яке господині люблять подавати на урочисті заходи. Начинка перцю може бути найрізноманітнішою, від фаршу з рисом до гречки з овочами. А про те, як це все зробити, ми поговоримо нижче в статті.

Як приготувати фарширований перець: підбір продуктів і основні принципи

  • Традиційно фарширований перець належить до болгарської та румунської кухні. Принцип полягає в тому, що в очищений перець кладуть начинку різного роду.
  • Вона може бути м’ясний або овочевий. Начинені соковитими компонентами перці поливають соусом і кладуть в духову шафу для повного приготування.
  • Продукти використовуються в більшості своїй ті, які поєднуються за смаком з солодким болгарським перцем. Це можуть бути гриби, м’ясо, помідори, баклажани, рис, картоплю і навіть гречка.
  • Перед тим як начинити ємність перцю, продукти доводять до готового стану. А лише потім кладуть всередину овоча. Потім невеликий час випікають у духовій шафі на деко або в іншому посуді.
  • Для фаршу краще використовувати м’ясо жирних сортів, так як в процесі готування воно буде соковитіше. Якщо м’ясо не жирне, його можна з’єднати з перекрученим салом або обсмаженою цибулею з олією.
  • Не бійтеся приправляти начинку, так як серединна частина сама смачна і соковита. Тому вона вимагає хорошої заправки, яка може включати в себе трави, спеції, олію та інші корисні компоненти.