Домашні пельмені з дуже смачним рецептом (з яловичини)

Сьогодні будемо з вами вручну ліпити і варити дуже смачні домашні пельмені. Справа ця, звичайно, клопітка, але, погодьтеся, їх смак не порівняти ні з якими покупними напівфабрикатами.

Особливо пельмені актуальні в якості гарячого страви до Нового року та Різдва Христового, так що раз на рік можна і постаратися. Ось ми на вихідних напередодні зимових свят і вирішили зайнятися їх виготовленням.

Тим паче, домашні пельмені не тільки смачні, але і не містять в собі ніяких глутаматов та іншої непотрібної хімії. Їх можна давати навіть маленьким діткам до трьох років. Син, наприклад, із задоволенням їх поїв відразу після приготування. А дочка просила добавки!

Ми їх дуже любимо їсти зі сметаною, але подавати до столу можна з будь-яким соусом, в тому числі соєвим, або з бульйоном. Таке ситне, смачне і корисне гаряче блюдо нікого не залишить байдужим. Приємного вам кулінарної творчості!

З чого почати приготування дуже смачних домашніх пельменів? Начинка

Звичайно ж, з приготування фаршу для них! Ми для цього використовували яловичину. Щоб пельмені вийшли соковитими, в м’ясо при прокрутці необхідно додати трохи розмоченого хліба, 1-2 цибулини і головку часнику. В м’ясорубці його необхідно прокрутити два рази!

Звичайно, можна використовувати і покупної фарш, але тоді шукайте перевірений або ж будинку прокручуйте його разом з хлібом, цибулею і часником. Отже, для приготування дивовижно смачних домашніх пельменів візьміть наступні інгредієнти:

  • Фарш з яловичини — 2 кг
  • Борошно — 1,4 кг
  • Вода — 850 мл
  • Сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування по етапах:

Крок 1. Робимо фарш з яловичини або купуємо готовий в магазині. Солимо і перчимо його на смак. Якщо він у вас лежав в морозилці, краще на ніч залиште його розморожуватися при кімнатній температурі. Тоді з ранку вже зможете наліпити пельменів!

Крок 2. З фаршу робимо красиві кульки невеликого розміру.

Насправді чоловік мене за це сварився! Сказав, що для ручного ліплення ніяких м’ясних кульок катати не потрібно, оскільки зручніше кожен кругляш з тіста наповнювати фаршем з допомогою чайної ложки, щоб не помилитися з розміром. Але оскільки робимо ми їх дуже рідко, тим більше без пельменницы, то я про це забула. І в підсумку зробила хоч і зайву, але досить монотонну медитативну роботу, яка дуже заспокоює в розпал передноворічної метушні)))

Готуємо тісто для яловичих пельменів в домашніх умовах

Еластичне тісто ми робили за класичним рецептом. Тобто крім борошна, води і солі за смаком нічого не додавали — ні яєць, ні молока, кефіру.

Крок 3. На кожну склянку води беремо три склянки борошна і сіль за смаком. На нашу кількість фаршу нам знадобилося 7 склянок борошна і 850 мл води!

Крок 4. Воду вливаємо поступово, безперервно помішуючи борошно, потім вручну замішуємо тісто, накриваємо кришкою і залишаємо його на кілька хвилин настоюватися.

Ліпимо руками дуже смачні пельмені

Коли фарш і тісто готові, беремо велику пластикову дошку і дерев’яну качалку. Найзручніше розкачувати тісто для ручного ліплення пельменів саме на пластиковій дошці!

Крок 5. Отже, відщипуємо від тесту невеликий шматочок і розгортаємо його на дошці. Після цього з допомогою склянки або чарки вирізаємо красиві кружечки, як показано на фото.

Якщо ви, як і ми, вирішили заздалегідь наробити з фаршу кульки, не шкодуйте тесту! Робіть більш великі кругляш з нього, інакше пельмені вийдуть «рваними», а м’ясо з них буде вилазити при варінні.

Крок 6. Беремо кругляш, в центр його поміщаємо яловичий фарш.

Крок 7. Закриваємо пельмешку, злегка прищипуючи краю.

Крок 8. Отримуємо ось такий соковитий м’ясний пиріжок, за розмірами схожий на вареник.

Крок 9. Тепер акуратно з’єднуємо краю, злегка їх прищипуючи.

Крок 10. Подивіться, який гарний пельменів ручної роботи вийшов! Робимо ще багато-багато таких, поки тісто і фарш не закінчаться. Обов’язково запасіться терпінням!))

Заморожуємо домашні пельмені у морозилці

Тепер дістаємо з морозилки спеціальний пластиковий піддон або ж використовуємо деко. У кого що є! Якщо не вистачає, то використовуємо і вільні тарілки.

Крок 11. Обов’язково посипаємо піддон або борошном деко, щоб після заморожування пельмені можна було легко від них відліпити і розкласти по пакетах. І тільки після цього викладаємо на них пельмені і ставимо в морозилку на добу. Потім розкладаємо по пакетах і продовжуємо зберігати в морозилці, поки всі їх не з’їмо.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини готові, приємного апетиту!

Таку смакоту можна подавати як до святкового столу, так і до вечері або обіду. Смачніше всього з бульйоном або сметаною! Але не забувайте, що хтось любить пельмені з соєвим соусом, майонезом, кетчупом або вершковим маслом.

А ви, дорогі мої, часто балуєте домашніх таким блюдом? Як любите більше готувати вручну або з пельменницей? Пишіть ваші коментарі, буду дуже рада зворотного зв’язку від вас. Якщо стаття була для вас корисною, збережіть її у себе в закладках та поділіться в улюблених соціальних мережах.

Загрузка...

Дивіться також:

Comments are closed.